450 jaar op zoek naar

VRIJHEID VERDRAAGZAAMHEID VERBONDENHEID VERSCHEIDENHEID

450 jaar op zoek naar

VRIJHEID
VERDRAAGZAAMHEID
VERBONDENHEID
VERSCHEIDENHEID

Publicatie

Naarden 1572

Op 1 december van het verschrikkelijke jaar 1572 werd de mannelijke bevolking van Naarden uitgeroeid door een legereenheid in dienst van landsheer Filips II. Een keur aan historici behandelt alle aspecten van deze ramp. Eerst worden de historische gebeurtenissen op en rond die dag beschreven: wat gebeurde er precies in de stad, waarom werd Naarden zo gestraft, hoe ziet het ‘gezicht van de ‘Spaanse vijand’ er uit, wat gebeurde er in de Gooise dorpen, hoe krabbelde de stad Naarden weer op en welke militaire bezoekingen kwamen er later nog over de regio? Vervolgens wordt uitvoerig ingegaan op de wijze waarop de ramp van Naarden later in de stad werd herdacht en landelijk werd herinnerd: in tekeningen en schilderijen, in de geschiedschrijving, in de kinderliteratuur, in het verslag van ooggetuige Lambertus Hortensius en in het heroïsche verhaal van de smid.

Dit boek wordt op 1 december 2022 tijdens de Herdenking Naardense Burgermoord gepresenteerd. Tijdens de herdenking is het boek te koop voor €7,50. Daarna kan je het boek apart kopen voor €9,50. Dit boek wordt gepresenteerd in samenwerking met Stichting Tussen Vecht en Eem en Werkgroep Naarden 1572.

Te koop bij: Het boek is te bestellen bij Tussen Vecht en Eem: penningmeester@tussenvechteneneem.nl en te koop in de boekhandel.

Beschikbaar vanaf: 1 december 2022

Verkrijgbaar via: KLIK HIER

Ontwikkeld door: Het boek wordt uitgegeven door het historisch genootschap Tussen Vecht en Eem in samenwerking met de Werkgroep Naarden 1572.

Plaats: Gooise Meren (NH)

Gemeente: Gooise Meren