450 jaar op zoek naar

VRIJHEID VERDRAAGZAAMHEID VERBONDENHEID VERSCHEIDENHEID

450 jaar op zoek naar

VRIJHEID
VERDRAAGZAAMHEID
VERBONDENHEID
VERSCHEIDENHEID

Live meekijken met de officiële opening herdenkingsjaar 1572 in Brielle

De officiële opening van het herdenkingsjaar 1572 in Brielle in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning kunt u donderdag 24 maart 2022 vanaf 13.20 uur LIVE meekijken op deze pagina.

Tijdens de openingsmiddag en het gehele herdenkingsjaar staan vier waarden centraal die al sinds de Tachtigjarige Oorlog in het geding zijn: vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid, met aandacht voor hun actuele context. Journalist Diederik Jekel neemt u deze middag, als voice-over, mee en geeft uitleg over de geschiedenis en de aanleiding van deze opening van het herdenkingsjaar. Het programma bestaat onder andere uit sprekers, optredens, een paneldiscussie, de overhandiging van een gedenksteen ‘Brielle 450 jaar Eersteling de Vrijheid’ aan de Koning en de in ontvangstneming van het eerste exemplaar van het boek Willem van Oranje in brieven. De Opstand in 1572.

De opening is een gezamenlijk initiatief van de landelijke organisatie Samenwerkingsverband 1572-gemeenten en de gemeente Brielle.

Indien het om technische redenen niet lukt om de livestream hier te volgen, kopieer dan deze link in uw browser:
https://www.youtube.com/watch?v=6TQfLCjUCIw